a

Ariş Pırlanta’dan geçmişle bugünü buluşturan “Habbe Koleksiyonu”

Ariş Pırlanta, fark yaratan “Habbe Koleksiyonu’nun yeni tasarımlarını mücevher meraklılarının beğenisine sunuyor.  

Türk mücevher sektörüne ‘ilk’lerle imza atarak yön veren ve 118 yıllık deneyimiyle sektörün en köklü markalarından olan Ariş Pırlanta ustalığı, tasarım gücü ve kalitesi ile fark yaratıyor.  1900’lü yılların başında, bugünün tektaşına eşdeğer anlam taşıyan Habbe Ariş ile yeniden hayat bulup, geleneksel dokularla günümüz çizgilerinin birleştiği olağanüstü bir koleksiyonla mücevher tutkunları ile buluşmaya devam ediyor.

  Geçmişle bugünü buluşturan yeni bir koleksiyon: Habbe 

Mardin’de 1900’lü yılların başında, bugünün tektaşına eşdeğer anlam taşıyan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sembol mücevheri olarak kabul edilen Habbe (top mücevher), Ariş Pırlanta’nın ustalığı ve deneyimiyle günümüz kadınlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Eski dönemlerde evlenecek kızlara hediye edilen Habbe, günümüzde de görkemli el işçiliği ile kusursuz ve bir o kadar da zarif detaylar taşıyarak, geleneği sürdürüyor.

Koleksiyonda birçok farklı form yer alıyo

Altıgen şeklinde petek görünümlü, yıldız, kalp ve yuvarlak boşluklardan oluşan her bir habbedeki olağanüstü titiz çalışma ve el işçiliği Habbe Koleksiyonundaki modellere yansıtılıyor.  Koleksiyonda kimi parçalar tek bir habbeden oluşup daha minimal bir görünüm sergilerken, bazı parçalar ise farklı büyüklüklerdeki habbelerin simetrik şekildeki dizilimiyle daha göz alıcı ve ışıltılı olacak şekilde tasarlanıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ecrou ile Şehirde Enerji Dolu Bir Yaz Keyfi

HIZLI YORUM YAP